lørdag 29. september 2012

Hyllfjellet 844 moh

Kart

Ta av veresveien RV160 ved Ørtugen. Så venstre etter bru og deretter høyre til Melen. Kjør forbi gård og helt til veiende.

13 km t/r.

Tirsdag 25/9 og fri fra jobb.

Vi visste vel på forhånd, at dette skulle bli turen over alle turer....På årets "Ti på Topp" i alle fall. Vi skjønte at det ikke er en tur for pyser, når vi fikk nøye innføring i bruk av gps av pappa, og veibeskrivelse/kompass/kart/bilder over området av min bror/svigerinne. For dette er kjente jaktmarker for de. Og et noe vanskelig område å ferdes i som de sier.. De hadde så rett så rett... Hadde tatt alle forhåndsregler, hadde med egen merking, gps, kart/kompass. men var veldig i tvil om veien flere steder.. Veldig dårlig merket, det skal sies- vær obs på det om du ikke har vært her før..

Uansett- på veien fra parkering, går det to stier til venstre etterhvert. Ta av på den andre. Derifra er det forholdsvis enkelt å finne fram til Melavollen sæter. Som var vårt delmål nr. 1. Videre tydelig sti ned til bro over Heståa, vårt delmål nr. 2. Vi lagret gps- koordinater på begge disse stedene. Videre tydelig merket sti, et stykke....men plutselig var ikke et fotspor å se. På forhånd hadde min bror sagt, at vi måtte gå et godt stykke langs skogbåndet før vi begynte på stigningen (delmål nr. 3). Men pga manglende spor, startet vi stigningen alt for tidlig viste det seg. Hengte opp merking der vi gikk, så vi hadde en sjanse til å finne samme vei ned.. Varder i det fjerne.. men da vi kom dit, ny topp i sikte... vi gikk, gikk, gikk.. oppover, oppover, I meget sterk vind, den og stigningen tok nesten pusten fra oss. I villrede, midt oppe på fjellet, viste vi ikke med sikkerhet hvor toppen var- pga flere varder på topper i rundt oss. Takket være linsa på kameraet fikk jeg zoomet såpass, at en av toppene pekte seg ut med formen på varden (som vi hadde sett på et bilde). Så vi satte kurs, veldig ulendt, ned dalsider, opp dalsider. Valgte nok en vanskelig vei... Lykken var ubeskrivelig når jeg leste HYLLFJELLET på skiltet... For en lettelse!! Det blåste (iskald vind) veldig på toppen, så når signaturen var i boks, (måtte skrive mamma sin pga iskalde fingre:)) og koden notert, startet vi nedstigningen (fantastisk utsikt btw). Tok en slakkere rute ned, men hadde store problemer med å finne sti og merking ved skogbåndet igjen. Dvs vi fant ikke noe av merkingen vi gjorde på vei opp. Gps- koordinater fortalte oss at vi nærmet oss bro... 500 meter unna, mistet jeg lokket som holdt batteriene på plass..fant det ikke.. På lykke og fromme bars det videre......Vi tenkte at kommer vi til elva, skal vi alltids finne broa. Og slik ble det. Ny lettelse... Fant heller ikke stien fra bro til sæter..men stien vi gikk førte oss allikevel ned..

Som dere skjønner- be careful!! Ingen enkel tur dette! Råd: følg godt med på naturen, ordne deg kjennemerker. Hold skogbåndet et godt stykke før du starter stigningen... Ikke ved de første vardene..
Gps anbefales!

Brukte 6 timer og 15 min totalt. Start fra morgenen av, så har du litt å gå på ift mørkets frambrudd.

Men for all del----nydelig villmark! Strabasiøst, men verdt det. Stolt over å ha gjennomført!!
OG ALLE TI TOPPER ER HERVED BESTEGET!!!!!!!!!YOHOO;-)







Bra bilde, hverken fjes el. skilt med:-)


Tuva 664 moh

Kart

Kjør RV 72. Ta av til høyre før siste bru før Sul og kjør på sørsida av Inna. Parkering før bru Litjkråka. Denne turen følger den gamle ferdselsleia over mot Meråker

15 km t/r.

Søndag 23/9- en strålende høstdag. Med niste og kaffe i sekken, satte jeg og mamma kursen mot Tuva. Tydelig sti i skogterreng/myrterreng. Veldig godt merket, og aldri tvil om veien:-) Det liker vi!
Vi gikk og vi gikk, langt innover fjellet. Litt overrasket fant vi ut at vi ikke skulle være fjellklatrere denne dagen. Tuva ligger riktignok 664moh, men på stien, på et lite høydedrag bare. En kjempefin tur ble det!! Veldig bløtt på stien, men hva gjør vel det.. Godt for kroppen, kaffe i koppen, sol & lite vind, perfekt for sinn:-)







Min kjære mor:-)


Sagamarsjen/Høgfjellsstøtta 640 moh

Kart "Ti på topp"
Oversikt løype Sagamarsjen


25. august, og årets `Sagamarsjen` sto for tur. Nydelig vær... Startet tidlig oppover til Medstugan i Sverige, der starten for 25 km går fra. Som medarrangør, hjalp jeg først til med å klippe startkort, slik at første pulje fikk kommet seg avgårde. Deretter la jeg selv i vei- kombinasjon tur og bilder til nettside, facebook m.m. Veldig hyggelig å være i løypa, og få snakket med flere av deltakerne.
Sånn ca. midtveis passerte vi Høgfjellsstøtta, og en ny "Ti på topp" ble notert:-)
Kort oppsummert- en fantastisk herlig dag, fin trim, i nyyyydelig fjellandskap!





Klar for avgang!